bil / suzuki / jimny / Suzuki Jimny 2019 retro er lansert

Suzuki Jimny lansert i ny utgave

suzuki jimny 2019 gul Sierra terrengutgave

Suzuki Jimny fjerde generasjon satser på retro design

2021-02-01

Den nye utgaven av Suzuki Jimny har blitt meget populær både i Europa og ikke minst i Japan. Mest det i mange land utenfor Japan er 1.5 liters motoren som blir solgt, er miniutgaven med 0,6 liters turbomotor solgt i Japan. Denne går under minibil standarden "Kei" i Japan og er dermed gjenstand for ekstra lave avgifter for japanske bilmerker. Disse mini folkebilene kjent fra storbyene var allerede i 1990 et viktig argument for at japanerne kjøpte Jimny. I tillegg er Suzuki Jimny 2019 også et firejulsdrevet kjøretøy som i tillegg har retro-design elementer å by på. Den nye generasjonen av Jimny blir faktisk tilbytt med de gamle grafikk-elementene på sidene og bak for de som ønsker det.

Suzuki har for å understreke nettopp dette elemenetet fra tidligere modeller, utviklet egne retroutgaver av Jimny. Jimny Sierra Pick Up Style og Jimny Survive er to konseptutgaver som Suzuki har vist fram og som garantert vil vekke interesse. Jimny Sierra Pick Up Style er som navnet tilsier en Pick-up utgave som tar fram elementer fra de gamle og svært enkle terreng kjøretøyene fra 1970-tallet. Denne vil basere seg på Kei-utgaven som altså er den minste chassis-utgaven av Jimny. Allerede i 2020 stoppet imidlertid Suzuki salget av baksete-utgaven av den nye Jimny i Europa, grunnet strenge utslippskrav. Ettersom det er kun varevogn-utgaven som er tilgjengelig hos oss, er det heller lite sannsynlig at vi får se de to konsept-bilene.

 

Japanbil.no sosiale medier:

Siste saker:

Suzuki-Jimny-i-ny-kompakt-utgave

SUZUKI JIMNY FEIRER 50 åR MED SUKSESS
suzuki jimny 2019 gul pick up style ustilling japan

Suzuki Jimny Pick Up Style viser spor av bilens historie
 

Relaterte saker:

Allerede i 1970 startet Suzuki salget av et kompakt kjøretøy som også kunne brukes som terrengkjøretøy, samtidig som det kom innenfor den japanske minibil-standarden "Kei". I forbindelse med andre generasjon i 1980 var allerede modellen eksportert til mange land og fikk egne produksjonssteder i Andalucia, Spania, såvel som i Sør-Amerika og Afrika. Den gikk nå under en rekke betegnelser som Samurai, Santana og Sierra, foruten om bare Jimny. Disse fantes også i flere utgaver, deriblant Pick-Up og cabriolet.

Fra tredje generasjon i 1998 fikk modellen for det meste tilbake navnet Jimny som erstattet betegnelsene Sumarai og Santana, men kom også i en utgave kalt Jimny Sierra i Asia. Sålenge produksjonen fortsatte i Spania fram til 2011, var den her tilgjengelig en 1.5 liters diesel utgave fra franske Renault. Suzuki Jimny 2018 ble den siste som ble solgt av denne generasjonen som hadde fått en liten "facelift" i 2012. Den fjerde generasjonen har holdt fast på både Kei-utgaven og samtidig ha en rimelig ultra kompakt-utgave som også fint kan brukes i terreng. Dette er det ikke mange andre bilprodusenter som kan tilby og det er ikke overraskende at etterspørselen i Europa og ellers er større enn det man kan tilby.

Suzuki-Jimny-i-ny-kompakt-utgave


TAGS  bil  suzuki  jimny

Flere saker:

Suzuki Jimny 2019 retro er lansert


Kontakt Japanbil.no

Epost Japanbil.no

RSS feed Japanbil.no

Japanbil.no Facebook

Japanbil.no Instagram

Japanbil.no Youtbube - kommer

Kopiering av materiale fra Japanbil.no for bruk andre steder er ikke tillatt uten avtale.