el-bil / toyota / rav4 / BEV konsept med Toyota Rav4 elektrisk SUV presentert

Elektrisk SUV som tilsvarer Toyota Rav4

toyota bZ4X consept graa blank paa ustilling

2021-04-18

Toyota Rav4 hybrid kom i 2020 som PHEV (ladbar hybrid)og allerede i 2022 står neste steg for tur. Den nye produksjonslinjen av rene elektriske kjøretøy BEV (Battery Electric Vehicle) er nå offentlig presentert under Shanghai motor show. Her kom det frem at tilsvarende dagens Toyota Rav4 vil bli lagt som BEV sammen med en gruppe andre SUV-lignende kjøretøy under kategorien BZ (Beyond Zero), foreløpig under navnet bZ4X. Denne bil bli bygd i Kina foruten om i Japan og er ventet å bli hovedsatsingen i den elektriske SUV-serien som totalt skal bestå av 7 modeller. Dette kommer i tillegg til en rekke andre modellerToyota planleggger å gi ut som elbil-utgaver framover mot 2025.

Den nye BZ-serien skal fokusere på en "menneske-sentrert" tilnærming. Serien er i følge Toyota ment å ta hensyn til omgivelsene og behovet man har for en drivlinje som kan supplere tilstrekkelig energi som også er fornybar. Disse kjøretøyene skal ha en "unik og åpen" design og alle være bygget på en dedikert plattform for elektriske kjøretøyer.

 

Japanbil.no sosiale medier:

Siste saker:

Startet produksjon av deler til eldre Toyota Supra

Toyota Rav4 lignende elbil presentert

TOYOTA OG SUBARU MED FELLES SYSTEM
toyota subarus nye samarbeidsbil gjennom iETNGA graa konseptbil utstilt

Subaru kommer med en egen El SUV i forbindelse med iETNGA samarbeidet med Toyota
 

Relaterte saker:

Det nye konseptet bZ4X er utviklet i samarbeid med Subaru som også ventes å komme med sine egne elektriske kjøretøy i 2022. Plattformen e-TNGA sies å være det beste av Toyota's opparbeidede kunnskap fra langvarig hybrid-produksjon kombinert med Subaru's kjente AWD firehjulsdrift system. I følge Toyota vil dette bli en type kjøretøy som kan tilby en god kjøreopplevelse kombinert med imponerende terrengkjøring-egenskaper. I tillegg til regeneringsegenskaper har også det nye konseptet lading fra solenergi. I tillegg vil bZ4X også bli den første masseproduserte modellen som benytter et avansert styresystem som gjør ratthåndtering enklere for fører og gir en mindre hompete kjøreopplevelse.

Toyota har ventet lenge med å komme med en produksjon av elektriske kjøretøyer og mye kan tyde på at verdens største bilprodusent da også har ventet til teknologien har vært god nok til å slippes på markedet. Med Toyota's ledende rolle fra det hybrid-elektriske markedet gjennom flere tiår, er dette i kombinasjon med en ny teknologi en garantert suksess. Subaru som altså også skal benytte e-TNGA i sine Forester-lignende el-SUV'er fra 2022 hevder at disse bilene vil bli en "gamechanger". Det teknologiske samarbeidet mellom de to japanske bilmerkene kommer som en del av et allerede utviklet prosjekt, blant annet i den felles sportsbilsatsingen Toyota GT86 vs Subaru BRZ. Det er ingen tvil om at elbil-favoritten Norge vil være et av satsingsområdene for de to nåværende hybrid japanske bilmerkene.

Toyota Rav4 lignende elbil presentert


TAGS  el-bil  toyota  rav4

Flere saker:

Startet produksjon av reservedeler til toyota supra mk4

BEV konsept med Toyota Rav4 elektrisk SUV presentert

Toyota gt86 i ny generasjon fra 2021


Kontakt Japanbil.no

Epost Japanbil.no

RSS feed Japanbil.no

Japanbil.no Facebook

Japanbil.no Instagram

Japanbil.no Youtbube - kommer

Kopiering av materiale fra Japanbil.no for bruk andre steder er ikke tillatt uten avtale.