bil / toyota / landcruiser / Toyota Land Cruiser salg har nådd over 10 millioner

Toyota Land Cruiser har solgt over 10 millioner kjøretøyer

toyota land cruiser 200 sort mot lys bakgrunn

Toyota Land Cruiser har vært en storselger på verdensbasis

2021-02-01

Allerede i løpet av 2019 passerte Toyota en milepæl med salget av Land Cruiser på verdensbasis. Det har nå vært 70 år med produksjon av Toyota Land Cruiser modellene, noe som er det lengste også i forhold til samtlige andre jananske bilmerker. De 10 millionene solgte kjøretøyene inkluderer toyota land cruiser V8, så vel som Prado og tilsvarende Lexus-utgaver solgt i hele verden. Toyota Land Cruiser Arctic Truck, som er ombygd av et islandsk firma kommer også inn som en del av disse 10 millionene. Også eldre utgaver kan ombygges til en Toyota Land Cruiser Arctic Truck.

Toyota Land Cruiser har tatt en rekke seire i Dakar Rally og har blitt kjent som kjøretøyet som har være benyttet til flere verdensturer over flere år. Den er kjent som bilen som erobret Afrika og er representert i over 190 land. Utenom Europa har Toyota Land Cruiser V8 vært en ettertraktet utgave både som status representasjonsbil og som en ørken-spesialist i Midtøsten og i Afrika. Toyota Land Cruiser V8 har også solgt mye i USA. I Europa er utgaven Toyota Land Cruiser Prado mest kjent, noe som tilsvarer Lexus LX 470 i USA.

 

Japanbil.no sosiale medier:

Siste saker:

Startet produksjon av deler til eldre Toyota Supra

Toyota Rav4 lignende elbil presentert

TOYOTA VIL STOPPE SALGET AV LAND CRUISER I USA
Toyota Land Cruiser Prado rød natt utsikt

Toyota Land Cruiser foreløpig på vei ut av markedet i USA
 

Relaterte saker:

Det er nå bekreftet at Toyota Land Cruiser ikke blir solgt i USA etter modellåret 2021. Lexus LX 470 vil fortsatt være tilgjengelig for salg etter dette. I tillegg er det ventet at man etterhvert kan komme til å ta inn noen av de nye utgavene av Land Cruiser som er planlagt de kommende årene. Mye kan uansett tyde på at den nåværende 200 serien blir den siste Toyota Land Cruiser V8 som selges. Toyota Land Cruiser 2017 blir da stående som den siste større oppdateringen av 200-serien som ble introdusert i 2008.

Toyota Land Cruiser Prado har i andre deler av verden være en utbredt allround bil fra og med 120-serien fra 2002. Fra og med 2009 kom 150-utgaven som fortsatt er den gjeldende solgte modellen i 2021. Det er forløpig ingen planer om at Toyota Land Cruiser Prado eller Lexus LX 470 skal tas ut av produksjon. Toyota har derimot planer om å lansere en hybrid utgaven at Toyota Land Cruiser med V6 motor i løpet av 2021. Til tross for noen vanlige feil på Toyota Land Cruiser er bilen kjent om relativt pålitelig og ikke minst fleksibel i bruk. Toyota Land Cruiser 2016 solgte i størrelsesorden 6000 enheter i Europa og har dermed en relativt lav årlig andel i forhold til resten av verden.

Toyota Land Cruiser med salgsmilepæl + ny utgave


Startet produksjon av reservedeler til toyota supra mk4

BEV konsept med Toyota Rav4 elektrisk SUV presentert

Toyota gt86 i ny generasjon fra 2021


Kontakt Japanbil.no

Epost Japanbil.no

RSS feed Japanbil.no

Japanbil.no Facebook

Japanbil.no Instagram

Japanbil.no Youtbube - kommer

Kopiering av materiale fra Japanbil.no for bruk andre steder er ikke tillatt uten avtale.