bil / toyota / supra / Toyota Supra 2020 med oppdatert utgave

Toyota Supra 2020 med nye spesifikasjoner for 2021

toyota supra mk5 gul forfra i veikanten

Oppdatering av Toyota Supra i forhold til utgaven fra 2019

2021-02-03

Mens Toyota Supra 2020 er oppgitt med 335 hk og 500 nm dreiemoment får den nye versjonen av Toyota Supra 382 hk og over 600 nm. 2021 utgaven blir dermed oppgitt med over 40 hk mer enn den første utgaven av Toyota Supra mk5. Flere andre oppgraderinger vil bli tilgjengelig i forhold til Toyota Supra 2020, deriblant på det justerbare hjuloppheng, stabilitetskontroll, aktiv differensial. og aluminiums oppstivere som gir bilden bedre kapasitet sideveis.

I følge Toyota er det den nye dobbelt eksos manifolden med hele 4 utganger mer enn Toyota Supra 2020 utgaven som har gitt den økte effekten i motor-ytelsen. I tillegg skal også nye stempler bidratt til å redusere kompresjonsraten fra 11:1 til 10:2. Som kjent er Toyota Supra mk5 et tett samarbeid med BMW som også har oppgitt disse spesifikasjonene for deres Z4 M40i. Det er til tross for mange BMW elementer i kupe, motor og drivlinje Toyota som står for tuningen av den nye Toyota Supra. Samarbeidet ga utslag i at BMW forsetter med utgivelsen av deres Z4 som en roadster mens kupéutgaven ble til den første nyversjonen av den japanske sportbilmodellen siden Toyota Supra mk4. Dette gir begge parter muligheten til å tilby en type kjøretøyer som ikke har hatt spesielt lette vilkår det siste tiåret. Toyota Supra mk4 ble tatt ut i produksjon allerede i 2002 og det var ingen selvfølge at bilen dukket opp igjen i det hele tatt, til tross for mange spekulasjoner om dette i de senere årene.

 

Japanbil.no sosiale medier:

Siste saker:

Startet produksjon av deler til eldre Toyota Supra

Toyota Rav4 lignende elbil presentert

TOYOTA SUPRA 2020 SALGET GåR OPPOVER
Toyota Supra mk5 A91 blå utstilt med sort hvit bakgrunn

Nye Toyota Supra er også utgitt i spesialutgaven A91
 

Relaterte saker:

Salget av Toyota Supra mk5 sto kun på 2884 enheter for 2019. Dette er relativt middelmådig med tanke på at kjøretøyer i denne kategorien typisk selger mye i starten for så å flate ut etterhvert. Til sammenlikning har sportsbilen Toyota 86 solgt over 500 enheter mer i samme periode. Da salget av Toyota Supra mk5 startet omtrent halveis inn i 2019 kan man ikke regne det som et helt salgsår. Det som er helt sikkert er at Toyota Supra 2020 har gått mot strømmen sett ut fra den generelle nedgangen i bilsalgt i verden grunnet covid-19. Tallet for 2020 endte på 5887 solgte enheter og utgjør dermed gruppen av de få bilmodellene i verden over som hadde en klar økning i covid-19 perioden.

Toyota lagde også en A91 som er en spesial utgave av den nye Toyota Supra mk5 2021 utgaven. Denne kjennetegnes av en sortmalt kant på toppen av bakspoileren i tillegg til design justeringer på C-stolpen og sorte felger. Denne finnes i en sortlakket utgave, samt en mer eksklusiv blåfarget utgave kalt "Refraction". Dette er muligens en bidragsyter til at salget av Toyota Supra mk5 går bedre enn først anntatt. Både den nye oppgraderingen av Toyota Supra mk5 og lanseringen av en 2.0 firesylindret utgave er sannsynligvis elementer som Toyota har lansert med å tanke på å øke salget i forhold til de mindre gode salgstallene i 2019.

Vil øke salget av Toyota Supra og lanserer ny utgave av A90


Startet produksjon av deler til eldre Toyota Supra


TAGS  bil  toyota  supra

Flere saker:

Startet produksjon av reservedeler til toyota supra mk4

BEV konsept med Toyota Rav4 elektrisk SUV presentert

Toyota gt86 i ny generasjon fra 2021


Kontakt Japanbil.no

Epost Japanbil.no

RSS feed Japanbil.no

Japanbil.no Facebook

Japanbil.no Instagram

Japanbil.no Youtbube - kommer

Kopiering av materiale fra Japanbil.no for bruk andre steder er ikke tillatt uten avtale.